Takk for innsatsen!

Loppemarked våren 2014
Kjære alle korpsforeldre, musikanter og ekstrahjelpere.

Gratulerer alle sammen for et kjempeflott resultat etter vårens loppemarked. Det er kjempegøy å se hva vi får til i fellesskap. Vi forbereder oss godt og med super innsats blir det et loppemarked vi kan være stolte av.

Jeg tenker at vi har plassert oss på et greit antall henteoppdrag. Vi hentet inn fra drøyt 250 adresser fordelt på 4 hentedager. I tillegg får vi mye levert til skolen på fredagen. Forbedringspotensialet ligger ikke i å hente flere lopper, men å kunne bedre sile ut det som vi ikke får solgt på markedet. Dette krever et godt og kritisk øye og samtidig god og ydmyk tone overfor giverne vi eventuelt må takke nei til.

Planen var å begrense antall sofaer til et minimum uten å gjøre dette til en prinsippsak. Dette har spart krefter, lagringsplass og transport.

I år nedla vi enda mer innsats for å sortere loppene vi hentet. Stor takk til de som gjorde en ekstra innsats på låven for å sortere loppene. Vi får entydig tilbakemelding på at dette er vel anvendt tid. Kvaliteten blir bedre, vi kan rigge effektivt på fredag og spare kreftene til selve loppemarkedet.

Vi var heldige og fikk en fin riggedag på fredag. Vi kom raskt i gang med å forberede lokalene og første lastebil med lopper fra låven kom tidlig. Alt i alt gikk fredagen veldig fint med effektiv plassering av godt sortert lopper. Vi avsluttet denne gangen ved midnatt, en time tidligere enn høsten 2014.

Må vel nevne vårens store loppehappening, da en håndgranat dukket opp mellom usorterte lopper. Om dette var en skarp eksplosiv eller en harmløs suvenir vet vi ikke enda. Den ble forskrifts¬messig og uten dramatikk overlevert til politiet, men jammen skapte det artig PR for skolen, korpset og loppemarkedet.

Lørdagen ble akkurat som en perfekt loppemarkedsdag skal være, tørt og solrik og ikke for varmt.
Oppmøtet var upåklagelig og det var stor stemning i skolegården og ved kafeen.

Det var veldig hektisk på mange avdelinger. Heldigvis hadde mange tidligere korpsforeldre og andre hjelpere stilt opp og sørget for både kompetanse og avlastning til avdelingene slik at flere fikk mulighet til et avbrekk.

Det regnet hele lørdag ettermiddag og søndag natt, men kl 11:00 var det tørt og fint og et strålende solskinn. Det var som vanlig langt roligere søndag, men det var en jevn strøm med folk og parkerings¬plassen ble faktisk full også på søndag. Dette ble godt håndtert av tålmodige parkeringsvakter og overbærende parkeringsansvarlige.

En kjempestor takk til alle foreldre og alle kjempeflinke musikanter som har brukt fritiden til loppekjøringer, telefonvakter, forberedelser og selve loppemarkedet som er avgjørende for korpsets aktiviteter og økonomi. Vi fikk hjelp fra ekstra mange tidligere korpsforeldre og andre bekjente. Stor takk til alle, uansett om de var med noen timer, en kveld eller hele helgen.

Er det mulig å gjøre noe bedre eller smartere? Eller var det noe som fungerte kjempebra? Hvordan kan vi øke salget på søndag? Bidra ved å sende dine tips og forslag til din avdelingsleder eller brynkorps@gmail.com.

Espen Arnø
Leder tiltakskomiteen