Takk for god innsats!

Full skolegård før loppeåpning lørdagen. FOTO: Anders Hammargren

STILLE FØR STORMEN: Stappfull skolegård med lopper før åpning lørdagen. FOTO: Anders Hammargren

Kjære alle korpsforeldre og musikanter.

Gratulerer alle sammen for et kjempeflott resultat etter høstens loppemarked. Vi jobber godt sammen, gjør de riktige tingene og står på som bare det. Da blir det gode resultater!

Mye lopper betyr mye salg. Tiltakskomiteen valgte å annonsere forsiktig med åpen låve og vi fikk inn mye fint på denne måten. Takk til de som var fleksible og åpnet låven gjennom sommeren på henvendelse fra folk på flyttefot eller med dødsbo. Ellers har bøker, husgeråd og klær sortert lopper parallelt med loppekjøringene. Dette gir en merkbar kvalitetsforskjell mht ryddighet og kontroll på fredagens rigging.

Det ble en flott og tørr fredag å rigge loppemarkedet, selv om duggdråpene kom fort på møblene. Ting gikk litt tregere enn normalt denne fredagen, kanskje vi kom i gang litt sent eller var vi litt trøtte? Heldigvis var mye sortert, ellers hadde noen måttet jobbe til åpningen dagen etter… Uansett var alle avdelingene ship-shape kl 01:00!

Lørdagen ble en flott markedsdag med sol og tørt vært. Det var stort oppmøte til åpning kl 10:00. I gymsalen sto husgeråd klare til å ta i mot folkemengden med flotte salgsbord og finlopper.
Klær og Sport & Elektro har virkelig fått etablert seg i nye lokaler og fikk full uttelling av dette denne høsten. Spesielt hyggelig å se at Sport & elektro nå kan få stilt ut varene sine på en skikkelig måte.
Bøker, Leker og bilder holdt stemningen oppe inne i korridorene. Spesielt hos leker var det skikkelig hektisk med store og små barnlige kunder.
Ute i kafeen gikk vaffeljernene konstant og jammen gikk vi tom for røre på slutten av dagen. Det hadde vært moro og visst hvor mange vafler det egentlig ble solgt. Nytt i høst var popcorn, det var populært og vil gi nok gi enda mer uttelling til våren.

Tiltaksleder fikk prøve seg som møbelselger denne formiddagen. Kundene er prisbevist og det er utfordrende å finne riktig pris på møbelet og samtidig få landet handelen. Her er det mye lærdom blant de etablerte i avdelingen som vi må passe på å føre videre. Vi var flinke til å selge inn vare-taxi og dette er blitt en populær service som gir mersalg og en ekstra slump penger i kassen.

Søndagen var meldt med regn og møbelpresenningene var tunge av vann på morgenen. I ellers fuktig høstvær var det ikke til å komme unna at mye eller mesteparten var blitt ganske fuktig. Kl11:00 var det ikke samme stormen som dagen før, men stadig flere kom sigende etter hvert som været ble bedre og jammen fikk vi sol utpå dagen.

Etter et veldig bra resultat første dag var det likevel spennende om vi skulle klare å berge et godt resultat tross mye regn og ruskete vær ved åpning søndag. Det var derfor veldig gledelig at vi klarte vårt nest beste høstresultat, det lover godt for en generell positiv trend for omsetning på høstens loppemarkeder.

Etter en slitsom helg med støle ben og såre føtter kan vi nå se frem til en flott høst­konsert førstkommende søndag. I løpet av helgens seminar får våre musikanter enda mer musikalsk spilleglede inn i blodet. Gode loppemarkedresultater bidrar til at vi kan fortsatt engasjere dyktige instruktører og dirigenter til slike arrangementer.

En kjempestor takk til alle foreldre og alle kjempeflinke musikanter som har brukt fritiden til loppekjøringer, telefonvakter, forberedelser og selve loppemarkedet som er avgjørende for korpsets aktiviteter og økonomi. Også denne gangen kom mange tidligere korpsforeldre og andre bekjente og hjalp oss. Stor takk til alle, uansett om de var med noen timer, en kveld eller hele helgen.

Er det mulig å gjøre noe bedre eller smartere? Eller var det noe som fungerte kjempebra? Bidra ved å sende dine tips og forslag til din avdelingsleder eller brynkorps@gmail.com.

Ha en fin konsertopplevelse søndag kl 18:00 på Vøyenenga skole.
Og husk penger til billetter, kaker og kaffe ;-).

 

Espen Arnø
Leder tiltakskomiteen